Bespaar kosten, vergroot je output en verkrijg inzicht

Rond 1900 werd de telefoon voor het eerst ingezet voor telefonische verkoop. In industrieën als staal en in de financiële sector ontdekte men het middel voor het leggen van contacten met bestaande en nieuwe klanten. Pas in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw waren verschillende technologieën – telefonie, computers, databases, software – rijp om de telefoon grootschalig in te zetten als verkoopkanaal, zowel B2B als B2C. Maar aan innovaties voor het verhogen van de werkprestaties kleven soms ook nadelen, die processen weer kunnen vertragen. Gelukkig staat de techniek niet stil en kan zij barrières doorbreken. Hier gaat deze blog op in en presenteert de mogelijkheden die VoIP biedt in combinatie met CRM/ERP om je output te vergroten, calls te loggen, performance te monitoren en live te coachen.

CRM/ERP-koppelingen & mogelijkheden

De API zorgt ervoor dat het VoIP-systeem communiceert met ruim 300 CRM/ERP-pakketten, waaronder Salesforce en SAP anywhere. Dit systeem, in combinatie met Aircall, neemt alle telefoongesprekken op – thuis, onderweg of op kantoor – en worden automatisch gelogd en bewaard in het CRM/ERP-pakket.

Haal meer uit CRM/ERP met VoIP

Haal meer uit CRM/ERP met VoIP

Klantenservice ontvangt pop-up met contactgeschiedenis
De Zendesk-licentie koppelt een uniek IP-adres aan de ID van de beller voor een optimale, cloudgebaseerde klantenservice. Dankzij de koppeling met het CRM/ERP-systeem, toont het scherm automatisch een pop-up met gegevens van de klant en verwijst door naar de volledige contactgeschiedenis van eerdere telefoontjes, e-mails, chatsessies en andere kanalen. De link met een pakket als Exact Online biedt ook de mogelijkheid om direct inzage te hebben in de betaalhistorie van de klant. Uiteraard zijn de gekoppelde pakketten gecertificeerd.

Van retailketen tot advocatenkantoor
Bedrijven die reeds met deze systemen werken, zijn bekende namen in de automotive industrie en diverse winkelketens die in heel Nederland actief zijn. Maar ook high-end dienstverleners als advocatenkantoren maken gebruik van deze diensten. De telefoongesprekken van advocaten worden automatisch geregistreerd en gekoppeld aan de klant en het uurtarief. Dus zowel voor klantcontactcentra waar klanten op verschillende manieren contact mee kunnen opnemen als voor individuele professionals die klantcontacten telefonisch afhandelen is de CRM/ERP-koppeling met VoIP een uitkomst.

Business case: VoIP & CRM voor fysiotherapie keten

Een grote keten van fysiotherapiepraktijken in Nederland besteedde jaarlijks met ISDN van KPN veel geld aan de communicatie tussen de vestigingen. Maar dankzij dit cloud telefonieplatform hebben ze nu een hosted telefonieomgeving waarbij alle locaties intern bereikbaar zijn, zonder bijkomende kosten voor onderlinge communicatie. Het is zeer eenvoudig belplannen in te richten en ze beschikken over een intuïtieve callcenteromgeving waarin realtime te volgen is hoeveel calls er lopen en hoeveel mensen in de wacht staan. Met handige apps en ‘drag & drop’ is snel, effectief en eenvoudig alle functionaliteit te benutten.

Door API, die de cloud telefonie-omgeving koppelt aan het CRM-pakket van de fysiotherapieketen, verschijnt het patiëntendossier direct in beeld als het systeem het telefoonnummer van de patiënt herkent. Hierdoor werkt het inbound contactcenter van de keten vele malen efficiënter: calls duren korter en patiënten staan minder lang in de wacht. Zo kunnen in minder tijd meer afspraken worden ingepland en vragen worden beantwoord.

Tijdbesparing en beperk data-invoer

Verminder de werkdruk met minder administratie. Ondanks dat die ook gedaan moet worden, kun je dit deels automatiseren, zoals het loggen van gesprekken. Beheer daarom je calls en werkstromen in je CRM/ERP-systeem met Computer Telephony Integration in combinatie met Aircall. Werk je buiten de deur, of tijdens je lunch? Gebruik de mobiele applicaties van Aircall en automatisch log en bewaar je oproepen in je CRM/ERP-pakket. Functionaliteiten als voicemail per e-mail, gespreksopnames en CRM-integraties verminderen administratieve lasten. Hierdoor kan iedereen zich meer concentreren op de core business.

Inzicht in business en verhoog output

Met de functionaliteiten van Power Dialer van Aircall bel je snel opeenvolgende nummers om de downtime tussen gesprekken te minimaliseren. Click-to-dial biedt de mogelijkheid om direct vanaf je pc een telefoonnummer te selecteren, bellen en verbindingen tot stand brengen. Verder zijn eenvoudig campagnes en follow-ups in te stellen. Monitor de prestaties, trends en productiviteit van je team. Op basis van Aircall analyses kun je gegevensgestuurde beslissingen nemen, want je hebt een volledig beeld van de geleverde prestaties. Met Aircall verhoog je de productiviteit en vergroot je de prestaties.

Realtime coaching

Met call-barging en call-whispering kun je de gesprekstechnieken van (nieuwe) collega’s eenvoudig volgen en zo train je ze ‘on the job’. Realtime monitoring geeft inzicht in wie actief bellen en kun je deelnemen aan gesprekken. Als ze hulp nodig hebben, kun je collega’s direct ondersteunen. Check de automatisch in het CRM opgeslagen gesprekken en gebruik deze voor het geven van feedback om de leercurves van je mensen te versnellen. Je geeft ze bruikbare inzichten en coacht ze via hun eigen gesprekken. Volg prestatietrends in de loop van de tijd met onze call-tagging-mogelijkheden. Met de prestatiedashboards binnen handbereik ontdek je de zwakke punten in hun gesprekken om herhalingen hiervan te voorkomen.

Stap over op VoIP met CRM/ERP

Wil je besparen op onderlinge communicatiekosten, het CRM/ERP-pakket koppelen aan je telefoonsysteem en de output van je kantoor managen en verbeteren? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.