DigiState

  • Wat klanten van jou verwachten als je persoonsgegevens verwerkt

In een tijd waarin bedrijven en organisaties steeds meer gegevens verzamelen en gebruiken, is het belangrijk om na te denken over de veiligheid van die gegevens. 

Klanten verwachten dat bedrijven veilig omgaan met hun persoonsgegevens. Komen hun gegevens door een datalek op straat te liggen? Dan kunnen de gevolgen verschillen; van vele spam mails en telefoontjes tot een volledige hack. Je kunt je vast voorstellen dat je flinke imagoschade oploopt als persoonsgegevens op straat belanden, terwijl je dit had kunnen voorkomen. 

Klanten hebben bovendien het recht om te weten waar hun persoonsgegevens worden opgeslagen, wie er toegang heeft en hoe ze worden beheerd om de privacy te waarborgen. Over de manier waarop we met persoonsgebonden data moeten omgaan, wordt in Europa en de VS verschillend gedacht. In de VS mag de overheid zich mengen in data binnen de private sector, zoals ondernemingen en financiële instellingen. Dus laat jij jouw gegevens achter bij een bedrijf, dan kunnen deze gegevens door derden worden bekeken. 

Bedrijven zijn verplicht om persoonsgegevens veilig op te slaan en te verwerken, en moeten rekening houden met de Europese privacywetgeving. Daarom is het opslaan van persoonsgegevens in Europa van cruciaal belang voor bedrijven. De Europese wetgeving voor gegevensbescherming, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), stelt strikte eisen aan bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Bedrijven die niet aan deze eisen voldoen, kunnen zware boetes opgelegd krijgen. 

Waar worden je gegevens opgeslagen als je gebruik maakt van Microsoft 365?

Microsoft is een van de bedrijven die zich houdt aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Het bedrijf heeft verschillende datacenters in Europa, waar klanten hun gegevens kunnen opslaan. Deze datacenters voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen en zijn gecertificeerd volgens de ISO 27001- en ISO 27018-standaarden voor gegevensbeveiliging en privacy.

Microsoft zorgt er ook voor dat de gegevens van klanten in Europa blijven met gegevensresidentie. Dit betekent dat de gegevens van klanten alleen worden opgeslagen in datacenters in Europa en niet worden verplaatst naar andere regio's zonder de toestemming van de klant. 

Ook wij laten ons toetsen voor de ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Hiermee tonen wij aan dat wij op een veilige manier met jouw data omgaan, waarmee de risico’s tot een minimum beperkt zijn. Wij zien er altijd extra op toe dat de data van onze klanten in Nederland of in ieder geval binnen Europa blijft. Kortom: je kunt erop vertrouwen dat je gegevens veilig worden opgeslagen en beheerd.

Vraag ons naar de mogelijkheden

Wordt het tijd voor een kop koffie? Neem geheel vrijblijvend contact op en stel gerust al je vragen.
 

 

Deel dit :
Andere posts
#

Waar worden je gegevens opgeslagen als je gebruik maakt van Microsoft 365?

4 oktober 2023
Microsoft is een van de bedrijven die zich houdt aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Ze hebben verschillende datacenters in Europa.
Lees verder
#

ISO 27001- en NEN 7510: we hebben het gehaald!

1 september 2023
Wij voldoen nu aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging, wat maximale bescherming van jouw gegevens en naleving van privacywetten garandeert.
Lees verder
#

Haal het maximale uit je werk met Microsoft 365 Copilot

18 augustus 2023
Bespaar tijd, verbeter prestaties en bevorder samenwerkingen met deze nieuwe tool. Hier lees je over alle voordelen van Microsoft 365 Copilot.
Lees verder