DigiState

  • Zorg & ICT: samen sterker worden!

In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Patiëntgegevens, die onder bijzondere persoonsgegevens vallen, worden voortdurend uitgewisseld. Dat kan gaan om informatie in een medisch dossier, maar ook gegevens die worden beheerd door maatschappelijk werkers zijn bijzondere persoonsgegevens. De bescherming ervan is van het grootste belang. 

AVG en zorgwetgeving

Mensen die zorg ontvangen moeten absolute zekerheid hebben over de veiligheid van hun gezondheidsgegevens. De AVG en zorgwetgeving stellen duidelijke regels voor zorgaanbieders bij het verwerken van deze gegevens, waarbij extra beschermingsmaatregelen een vereiste zijn.

Kwaliteitsstandaard in gezondheidszorg-IT

Het is niet alleen van belang hoe jouw zorgorganisatie met data omgaat, maar ook hoe jouw partners dit doen. Betrouwbaarheid is gegarandeerd bij partners die NEN7510 gecertificeerd zijn. Hiermee ben je zeker van de hoogste beveiligingsstandaarden voor gevoelige gegevens. DigiState is ook gecertificeerd.

De opslaglocatie van je data

Voor zorginstellingen en ziekenhuizen is de locatie van dataopslag een belangrijk vraagstuk. Dit kan ofwel in het huis zelf zijn ofwel in een datacenter in Nederland. Wij denken graag mee over de juiste vorm.

Veilig werkplekbeheer

Een veilige werkomgeving omvat het beheren van toegangsrechten tot gevoelige gegevens. Bij DigiState bieden we een centraal systeem om de rechten van elk dossier en elke medewerker effectief te beheren.

IT kan de zorg vooruit helpen

De druk op zorgverleners neemt toe; er moet meer zorg geleverd worden met minder mensen. IT kan hierin een cruciale rol spelen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale oplossingen die de zorg niet alleen efficiënter maar ook effectiever maken. Door nauw samen te werken met zorgverleners zorgen we ervoor dat onze IT-oplossingen naadloos aansluiten bij de werkelijke behoeften in de zorg.

Lees meer over onze samenwerking met ValueCare, waar we onze expertise met servers voor patiëntgegevens delen. We richten ons op essentiële zaken zoals security, back-upbeleid, dataveiligheid en data locatie, in samenwerking met een IT Security partner gespecialiseerd in de zorgsector.

Partnerschap in IT security? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wordt het tijd voor een kop koffie? Neem geheel vrijblijvend contact op en stel gerust al je vragen.
 

 

Deel dit :
Andere posts
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 december 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder
#

Wat klanten van jou verwachten als je persoonsgegevens verwerkt

31 oktober 2023
Klanten hebben het recht om te weten wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Bij DigiState heb je hier geen omkijken naar. Lees hier hoe wij dit regelen.
Lees verder
#

Waar worden je gegevens opgeslagen als je gebruik maakt van Microsoft 365?

4 oktober 2023
Microsoft is een van de bedrijven die zich houdt aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Ze hebben verschillende datacenters in Europa.
Lees verder