DigiState

  • Natasja's eerste dagen bij DigiState

In juni 2024 is Natasja Langenberg ons team komen versterken als junior beheerder. Met een achtergrond in de zorg en het onderwijs brengt ze een schat aan ervaring en een frisse, vrouwelijke touch naar DigiState. In deze introductie vertelt Natasja over haar eerste werkdagen bij ons en hoe ze haar plek heeft gevonden in ons team.

Eerste werkdag

“Op mijn eerste werkdag werd ik heel positief en hartelijk ontvangen. We startten met een kop thee, kletsten wat en gingen daarna langzaam aan de slag. Ik heb mijn PC ingesteld en mijn bureau ingericht om mijn werkplek helemaal eigen te maken. Op mijn bureau staat een knuffeltje van een spin, een springspin uit Noord-Amerika, die ik als huisdier heb."

Dagelijkse taken en eerste klantcontacten

"We bekijken dagelijks welke tickets binnenkomen. Als er iets is wat ik nog niet eerder heb gezien, doen we het samen. Als ik het wel kan, begin ik alvast en krijg ik hulp als ik vastloop. Zo leer ik snel en ben ik vanaf het begin nuttig bezig. Ik heb ook al kennisgemaakt met verschillende klanten. Bij B&V Techniek heb ik een aantal printers geplaatst en printersoftware geïnstalleerd. Samen met een collega ben ik naar de Albert Heijn in Nieuwegein gegaan om een PC te plaatsen. Ook ben ik bij Badaco geweest, waar ik de eigenaar ontmoette en een internet switch plaatste zodat de telefoon weer werkte.
In mei ben ik al twee dagen komen helpen bij een grote migratie. Het was leuk en leerzaam om te zien hoe alles verliep en hoe iedereen ermee omging. Ik kijk er naar uit om snel ook alle andere klanten te ontmoeten.

Dat ik nu al zoveel vrijheid en vertrouwen krijg, vind ik erg leuk. Het is motiverend dat ik initiatief mag tonen en zelfstandig bij grote klanten langs mag gaan. Ook de klanten zijn vriendelijk en respecteren dat ik nieuw ben. Ze helpen zelfs mee waar nodig. Kortom, de werksfeer is geweldig."

Werken in een mannenteam

"Ik werk als enige vrouw in een mannenteam, maar dat vind ik helemaal niet erg. De mannen zijn rustig, relaxed, maken leuke grapjes en zijn zichzelf. Ik voel me echt een van de jongens. We hebben dezelfde interesses, zoals gamen. Als vrouw geef ik het kantoor wel een vrouwelijke touch en doe ik mijn best om de planten levend te houden. Ik heb ook een grapje uitgehaald door het knuffeltje op mijn bureau op de foto te zetten en door het kantoor te verspreiden."

Mijn reis naar werken in IT

"Ik ben begonnen met werken in het onderwijs toen ik vrij jong was en nog niet precies wist wat ik wilde doen. Via vakantiewerk kwam ik in de zorg terecht. Daar bleef ik een paar jaar werken en volgde verschillende opleidingen. Na vele jaren nachtdienst merkte ik dat dit zijn tol begon te eisen, en daarom besloot ik terug te keren naar het onderwijs. Hoewel ik daar een aantal jaren met plezier heb gewerkt, bleef IT mij altijd interesseren. Ik wilde daar stappen in maken.

Op de school waar ik werkte mocht ik ondersteuning bieden in IT, maar er waren geen mogelijkheden om daarin verder te groeien. Via detachering kwam ik bij Kassanet terecht, waar ik een jaar heb gewerkt. Hoewel ik de IT-gerelateerde aspecten interessant vond, was Kassanet vooral gericht op kassa’s. Dat was niet echt mijn ding. Via een ander bureau maakte ik kennis met DigiState en toen ging alles heel snel."

Waarom DigiState?

"Wat ik echt goed vind aan DigiState is hun werkwijze. Ze zijn vriendelijk, transparant en gaan veilig om met klantgegevens. De openheid naar elkaar toe, de behulpzaamheid en het geduld passen perfect bij mij. 

Bij DigiState wil ik me graag verder ontwikkelen met Windows. Wat precies, weet ik nog niet. In de eerste week merkte ik al dat er veel mogelijkheden zijn. Daarom begin ik bij de basis en kijk ik van daaruit verder. Ik wil alle facetten van IT ontdekken en zien wat de toekomst brengt.”
 

Deel dit :
Andere posts
#

Zorg & ICT: samen sterker worden!

16 januari 2024
In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Wij geloven dat IT kan de zorg vooruit helpen. Lees hier verder.
Lees verder
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 december 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder
#

Wat klanten van jou verwachten als je persoonsgegevens verwerkt

31 oktober 2023
Klanten hebben het recht om te weten wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Bij DigiState heb je hier geen omkijken naar. Lees hier hoe wij dit regelen.
Lees verder