We zien het helaas nogal eens gebeuren. Klanten plaatsen een mooie frisse nieuwe website op onze servers. Gemaakt met een CMS als WordPress, Joomla of een andere bekend systeem.

Tof, leuk! Echter als de website een tijdje staat vergeet men dat een website ook onderhoud nodig heeft. Als deze website vervolgens nog langer staat, beginnen de problemen. De website wordt traag, plugins werken niet meer of nog veel erger: De website wordt gehacked! Alle reden dus om uw website up to date te houden middels regulier onderhoud. Dat onderhoud is belangrijk om meerdere redenen:

  • SEO: Uw website regelmatig updaten komt ten goede van de SEO van uw website. Google vindt het fijn als een website zo nu en dan nieuwe teksten bevat, daarmee wordt een website “belangrijker” gevonden.
  • Snelheid: In updates van CMS systemen en/of de plugins hiervan worden vaak wijzigingen doorgevoerd die de snelheid ten goede komen. Zo kan een website bijvoorbeeld na een update vaak beter overweg met nieuwe PHP versies of nieuwe versies van webservers.
  • Nieuwe features: Nieuwe updates brengen vaak ook mooie nieuwe features met zich mee.
  • Voorkomen van hoge kosten: Wanneer u uw website up to date houdt, voorkomt dit hacks en hoge kosten om problemen te laten oplossen.
  • Veiligheid: Dit is eigenlijk de belangrijkste. Veel updates bevatten patches voor beveiligingslekken. Populaire systemen als WordPress brengen regelmatig updates uit. Dat is ook noodzakelijk want door de bekendheid van een dergelijk systeem is het ook een groot doelwit voor hackers. Beveiligingslekken raken snel bekend bij hackers. Het is dan ook zaak om op regelmatige basis WordPress en andere systemen up to date te houden.

Is uw website up to date houden moeilijk?

Om dergelijke updates door te voeren, is het niet nodig technisch onderlegd te zijn. Veelal hebben de betere CMS systemen automatische update functies. Ook in ons controlepanel hebben onze klanten de mogelijkheid om automatische updates aan te zetten. Hiermee zorgen onze servers er automatisch voor dat bekende CMS systemen altijd de updates automatisch binnen krijgen en installeren.

Mocht het toch allemaal vergeten worden dan hebben wij nog een systeem draaien genaamd “Patchman” dit systeem zorgt ervoor dat in oudere versies van CMS systemen de bekende en gevaarlijke lekken worden gepatched. Onze klanten ontvangen automatisch een e-mail zodra dit is gebeurt met een overzicht van de gedichte lekken. Echter is voorkomen altijd beter dan…..