Wat is SSL

Is het u al opgevallen dat deze website is voorzien van een "Groene balk" en een slotje in de adresbalk van de browser? Dit komt door het SSL certificaat dat geïnstalleerd is op de server waarop deze website gehost wordt.

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor uw website en een duidelijk signaal aan uw bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd.

SSL is een krachtig instrument bij het beschermen van uw klanten of bezoekers tegen misbruik van gegevens die op uw website worden ingevuld of opgehaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan creditcardgegevens, online bestellingen van producten, contactgegevens, wachtwoorden en gebruikersnamen, en vertrouwelijke communicatie via een website.

Wanneer u met gevoelige persoonsgegevens omgaat – zoals wachtwoorden, naw-gegevens en betalingsgegevens – zijn SSL certificaten essentieel voor een maximaal vertrouwen van uw bezoekers. SSL-certificaten versleutelen namelijk het dataverkeer tussen een webbrowser en een server. Zo garanderen ze de veiligheid en privacy van uw bezoekers.

Het gebruik van SSL over de gehele website heeft een positieve invloed op de PageRank die Google aan uw site meegeeft. Google motiveert hierdoor gebruikers om bij te dragen aan een veilig gebruik van het internet.

Meer betrouwbaarheid met Extended Validation SSL

Hoewel de kostprijs van een EV-SSL-certificaat hoger ligt dan een bij ‘gewoon’ DV SSL-certificaat en het aanvragen hiervan iets meer voeten in de aarde heeft, zijn er wel degelijk een aantal belangrijke voordelen verbonden aan de eerste optie:

  • Een Extended Validation SSL-certificaat zorgt voor een hogere mate van klantvertrouwen. Juist omdat de toepassing het veiligheidsgehalte van een website gelijk zichtbaar maakt, wint een bedrijf aan geloofwaardigheid. Extra vertrouwen en een veilige online-winkelomgeving zullen potentiële klanten eerder aansporen om daadwerkelijk een aankoop te doen. Uiteindelijk vertaalt het gebruiken van een EV SSL-certificaat zich in meer conversies en een hogere klantentrouw.
  • Het EV SSL-certificaat toont de bedrijfsnaam in de adresbalk en geeft summiere informatie over de domeineigenaar. Het visuele signaal (de karakteristieke groene adresbalk met bedrijfsinfo) dat een EV SLL-certificaat afgeeft is een universeel teken van geloofwaardigheid. Zelfs minder ervaren internetgebruikers weten meestal dat de groene balk gelijkstaat aan een hoog beveiligingsniveau.

Wij kunnen een EV-SSL-certificaat over het algemeen binnen 24 uur opleveren.

Wilt u een meer betrouwbare uitstraling van uw website? Neem dan een SSL certificaat, wij helpen u graag in het voorzien van advies en het daadwerkelijk aanvragen en installeren van het certificaat. Twijfelt u nog over welk certificaat het beste is voor uw website of wilt u meer advies over SSL? Neem dan ook gerust contact met ons op.