DigiState

  • De IT Manager was zijn overzicht totaal kwijt

Is één website genoeg voor een internationaal bedrijf? In veel gevallen niet. Dat kan doordat er verschillende producten of diensten worden aangeboden, of er zijn verschillende afdelingen die een website nodig hebben met een ander doeleind. Om de IT van dat allemaal te managen kan nog wel eens een uitdaging zijn. Dit was het geval bij de IT Manager van een groot internationaal transportbedrijf. Hij was op zoek naar een goede oplossing en zo kwamen wij met elkaar in contact.

Zijn dilemma?

De afdelingen van dit bedrijf lagen verspreid door heel Europa. Ze lieten meerdere websites ontwikkelen voor allerlei doeleinden. Iedere afdeling registreerde een of meerdere domeinen en liet websites hosten bij verschillende hostingpartijen. De IT manager was zijn overzicht totaal kwijt. Op het moment dat er een probleem was met een site of domein klopte men bij hem aan. Maar hij had geen flauw idee hoe het allemaal in elkaar zat.

De oplossing

Wij vonden de oplossing in complete ontzorging. Samen hebben we de 10 websites en 165 domeinen in kaart gebracht. Toen hebben we alles bij ons ondergebracht op een dedicated hosting platform met krachtige servers die geschikt zijn voor de eisen van het bedrijf. Hierdoor is iedere website op dezelfde manier beveiligd. Alle domeinnaam registraties verlopen via ons. Wij verzorgen namelijk alle landenextensies.
Daarnaast bieden we 24/7 service. We werken nauw samen met de ontwikkelaars van de diverse afdelingen. Bij vragen of problemen is er nog maar één aanspreekpunt: DigiState.

IT Manager aan het woord

‘Het managen van alle websites voor de verschillende afdelingen kostte mij immens veel tijd. Ieder systeem werkte anders. Door alles onder te brengen bij DigiState kunnen we problemen veel sneller oplossen. In veel gevallen hoef ik niet eens meer de tussenschakel te zijn. DigiState lost het voor ons op. Ik heb nu veel meer tijd voor het runnen van de IT organisatie. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat de hosting snel is. We hebben namelijk ook interne sites, zoals het intranet. Qua snelheid hebben we hier een flinke verbetering in gezien. Dat is niet alleen fijn voor mij, maar ook voor alle afdelingen. Bovendien leverde het centraliseren van de hosting ongeveer 25% kostenbesparing op.’

Meer info?

Wij hebben alles in huis om internationale corporates totaal te ontzorgen op het gebied van hosting. Veiligheid, snelheid en optimale service staan bij ons hoog in het vaandel.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!

Deel dit :
Andere posts
#

Wat klanten van jou verwachten als je persoonsgegevens verwerkt

31 oktober 2023
Klanten hebben het recht om te weten wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Bij DigiState heb je hier geen omkijken naar. Lees hier hoe wij dit regelen.
Lees verder
#

Waar worden je gegevens opgeslagen als je gebruik maakt van Microsoft 365?

4 oktober 2023
Microsoft is een van de bedrijven die zich houdt aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming. Ze hebben verschillende datacenters in Europa.
Lees verder
#

ISO 27001- en NEN 7510: we hebben het gehaald!

1 september 2023
Wij voldoen nu aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging, wat maximale bescherming van jouw gegevens en naleving van privacywetten garandeert.
Lees verder