DigiState

  • Nieuwe prijzen Microsoft 365

Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365) bestaat al even. 11 jaar inmiddels! Dat is minder lang dan DigiState bestaat maar toch al een behoorlijke tijd! In die 11 jaar heeft de techniek niet stil gestaan en is er behoorlijk gebouwd aan het product. Hieronder is te zien wat er bijvoorbeeld allemaal is gebeurd:

new_value.png

Wat wel stil is blijven staan is de prijs. En daar gaat Microsoft nu verandering in brengen. Dat betekent helaas ook dat onze klanten dit zullen gaan merken.

Een zestal licenties gaat omhoog. De precieze prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend. Echter kunnen we de verhogingen wel afleiden uit de prijswijzigingen in de Verenigde Staten. We verwachten invloed op de volgende licenties:

Microsoft 365 E3 (+12%), Office 365 E1 (+25%), Office 365 E3 (+15%), Office 365 E5 (+8,5%), Microsoft 365 Business Basic (+20%), Microsoft 365 Business Premium (+10%)

De prijs gaat in op het moment dat het contract wordt verlengd vanaf of na 1 maart 2022.

Afschalen niet meer mogelijk
In de vernieuwde abonnementsvorm kan gekozen worden voor een maand, jaar of driejarig abonnement. De keuze heeft ook invloed op de prijs. Anders dan nu kunnen licentieaantallen binnen een abonnement niet meer worden afgeschaald. Stel: Uw bedrijf heeft nu 10 medewerkers en licenties. Zet u deze vast in een jaarcontract, dan kunnen dat niet binnen een jaar 9 licenties worden. Een licentie is wel overdraagbaar naar een andere/nieuwe medewerker. Opschalen blijft altijd mogelijk. Betaling per maand blijft mogelijk.

Voor de flexibiliteit is wel een maandabonnement toegevoegd. Echter zal de prijs hiervan ruim 20% hoger zijn dan die van het jaarabonnement.

Waarom doet Microsoft dit?
Microsoft wil graag toen naar 1 contract per (eind)klant waar alle diensten onder vallen.

En nu?
Voor nieuwe abonnementen gelden automatisch de nieuwe prijzen. Alle huidige abonnementen zullen voor 1 juli 2022 omgezet moeten zijn. Wij zullen hierover contact opnemen met onze klanten en uiteraard adviseren. Heeft u nu al vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor de officiële aankondiging van Microsoft, kijkt u hier: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/blog/2021/08/19/new-pricing-for-microsoft-365/

 

Deel dit :
Andere posts
#

Zorg & ICT: samen sterker worden!

16 januari 2024
In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Wij geloven dat IT kan de zorg vooruit helpen. Lees hier verder.
Lees verder
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 december 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder
#

Wat klanten van jou verwachten als je persoonsgegevens verwerkt

31 oktober 2023
Klanten hebben het recht om te weten wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. Bij DigiState heb je hier geen omkijken naar. Lees hier hoe wij dit regelen.
Lees verder