• Ben jij de eigenaar van jouw domeinnaam?

ben-jij-de-eigenaar-van-jouw-domeinnaam.jpgWanneer je een .NL domeinnaam registreert, komt deze terecht bij Stichting SIDN. SIDN zorgt ervoor dat alle .nl domeinnamen geregistreerd en bereikbaar zijn. Het is tevens hun taak om het .NL domein sterk en veilig te houden voor iedereen. Maar ben jij de eigenaar van jouw domeinnaam?

In Nederland zijn er 1100 officiële registrars, waaronder DigiState. Dit houdt in dat wij direct domeinnamen mogen registreren bij de SIDN zonder tussenkomst van derden.

Dit vinden wij erg belangrijk om de volgende redenen:

  • Als klant betaal je niet voor meer schakels dan nodig zijn.
  • Je hebt volledige controle over jouw domeinnaam.

Wij registreren de domeinen altijd op naam van onze klant. Veel hosting providers kiezen ervoor om de domeinnamen op hun eigen naam te registreren. Dat is eigenlijk niet zoals het hoort.

Als de hoster failliet gaat, dan valt het domein van de klant officieel binnen de boedel van het hostingbedrijf. Door de klant zelf netjes als “Houder” te registreren voorkom je dat. Het is dan altijd duidelijk wie de rechtmatige eigenaar van het .NL domein is.

Ben je benieuwd hoe jouw domein is geregistreerd? Ga dan naar sidn.nl. Typ jouw .NL domeinnaam in het zoekveld en klik op ‘Check’. Klik vervolgens op ‘Toon mij de gegevens’.

Je kunt nu zien op welke naam jouw domein is geregistreerd.

Kan ik nog ‘Houder’ van mijn domein worden?

Ben je geen ‘Houder’, maar wil je dat wel worden? Dan is het mogelijk om je domeinnaam te verhuizen. Neem contact met ons op en wij regelen het voor je.

Wij hebben alles in huis om jouw bedrijf totaal te ontzorgen op het gebied van hosting. Veiligheid, snelheid en optimale service staan bij ons hoog in het vaandel.

Deel dit :
Andere posts
#

ISO 27001- en NEN 7510: we hebben het gehaald!

1 september 2023
Wij voldoen nu aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging, wat maximale bescherming van jouw gegevens en naleving van privacywetten garandeert.
Lees verder
#

Haal het maximale uit je werk met Microsoft 365 Copilot

18 augustus 2023
Bespaar tijd, verbeter prestaties en bevorder samenwerkingen met deze nieuwe tool. Hier lees je over alle voordelen van Microsoft 365 Copilot.
Lees verder
#

Ook de advocatuur moet met de tijd mee

28 februari 2023
Wij hebben alles in huis om advocatenbureaus te ontzorgen op het gebied van hosting. Lees hier het verhaal van onze tevreden klant Marjolein Dikkerboom.
Lees verder