DigiState

  • Ben jij de eigenaar van jouw domeinnaam?

ben-jij-de-eigenaar-van-jouw-domeinnaam.jpgWanneer je een .NL domeinnaam registreert, komt deze terecht bij Stichting SIDN. SIDN zorgt ervoor dat alle .nl domeinnamen geregistreerd en bereikbaar zijn. Het is tevens hun taak om het .NL domein sterk en veilig te houden voor iedereen. Maar ben jij de eigenaar van jouw domeinnaam?

In Nederland zijn er 1100 officiële registrars, waaronder DigiState. Dit houdt in dat wij direct domeinnamen mogen registreren bij de SIDN zonder tussenkomst van derden.

Dit vinden wij erg belangrijk om de volgende redenen:

  • Als klant betaal je niet voor meer schakels dan nodig zijn.
  • Je hebt volledige controle over jouw domeinnaam.

Wij registreren de domeinen altijd op naam van onze klant. Veel hosting providers kiezen ervoor om de domeinnamen op hun eigen naam te registreren. Dat is eigenlijk niet zoals het hoort.

Als de hoster failliet gaat, dan valt het domein van de klant officieel binnen de boedel van het hostingbedrijf. Door de klant zelf netjes als “Houder” te registreren voorkom je dat. Het is dan altijd duidelijk wie de rechtmatige eigenaar van het .NL domein is.

Ben je benieuwd hoe jouw domein is geregistreerd? Ga dan naar sidn.nl. Typ jouw .NL domeinnaam in het zoekveld en klik op ‘Check’. Klik vervolgens op ‘Toon mij de gegevens’.

Je kunt nu zien op welke naam jouw domein is geregistreerd.

Kan ik nog ‘Houder’ van mijn domein worden?

Ben je geen ‘Houder’, maar wil je dat wel worden? Dan is het mogelijk om je domeinnaam te verhuizen. Neem contact met ons op en wij regelen het voor je.

Wij hebben alles in huis om jouw bedrijf totaal te ontzorgen op het gebied van hosting. Veiligheid, snelheid en optimale service staan bij ons hoog in het vaandel.

Deel dit :
Andere posts
#

Natasja's eerste dagen bij DigiState

27 juni 2024
In juni 2024 is Natasja Langenberg ons team komen versterken als junior beheerder. In deze introductie vertelt Natasja over haar eerste werkdagen bij ons en hoe ze haar plek heeft gevonden in ons…
Lees verder
#

Zorg & ICT: samen sterker worden!

16 januari 2024
In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Wij geloven dat IT kan de zorg vooruit helpen. Lees hier verder.
Lees verder
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 december 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder