DigiState

  • ISO 27001- en NEN 7510: we hebben het gehaald!

Het was een langdurig proces van bijna een jaar, waarbij we elk aspect van onze organisatie grondig hebben geanalyseerd. Waarom? Omdat we willen dat jouw data bij ons zo veilig mogelijk is. En we hebben ons doel bereikt. Vanaf nu kunnen we met trots zeggen dat we het ISO 27001- en NEN 7510-certificaat hebben behaald, waarmee we aantonen te voldoen aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging.

Wat houden deze certificaten in?

Het ISO 27001-certificaat is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Dit certificaat toont aan dat we voldoen aan de hoogste normen op het gebied van informatiebeveiliging.

Het NEN 7510-certificaat is specifiek gericht op de gezondheidszorgsector en stelt strenge eisen aan de beveiliging van persoonlijke en medische gegevens. Met dit certificaat laten we zien dat we aan de hoogste normen voldoen om de vertrouwelijkheid en privacy van medische gegevens te waarborgen.

Deze certificaten bieden belangrijke garanties:

  • Maximale beveiliging van jouw gegevens: We zorgen ervoor dat jouw gegevens beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang, onrechtmatig gebruik, vernietiging of wijziging.
  • Bescherming tegen datalekken: Onze processen en procedures zijn zodanig vormgegeven om jouw gegevens te beschermen en de impact van eventuele incidenten te minimaliseren.
  • Wettelijke naleving: Het behalen van het ISO 27001- en NEN 7510-certificaat toont aan dat we voldoen aan de relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar strenge privacywetten gelden, zoals de gezondheidszorg. Samenwerken met een gecertificeerde organisatie helpt jouw organisatie om aan de wettelijke vereisten te voldoen en mogelijke boetes of reputatieschade te voorkomen.

Om deze certificaten te behalen, hebben we ons volledige bedrijfsproces grondig geanalyseerd en waar nodig aangepast om ervoor te zorgen dat de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van jouw gegevens op het hoogste niveau worden beschermd.

Samen met een externe consultant hebben we wekelijks onze systemen onderzocht, onze procedures onder de loep genomen, de voortgang geëvalueerd en aandacht besteed aan kritische gebieden. Waar nodig hebben we maatregelen geïmplementeerd om risico's te verminderen en de beveiliging te verbeteren.

De beveiliging van onze klanten heeft altijd al de hoogste prioriteit gehad. Gelukkig zagen we dat wel terug tijdens de analyses. Maar ondanks dat we al best veel goed hadden geregeld, hebben we ook veel geleerd het afgelopen jaar.

Door dit met het hele team aan te pakken, hebben we ervoor gezorgd dat informatiebeveiliging een fundamenteel onderdeel van ons DNA blijft. Informatiebeveiliging is immers een continu cyclisch proces van plannen, controleren en handelen, waarbij we altijd alert moeten zijn op nieuwe beveiligingsrisico's.

We willen iedereen die betrokken was bij dit succesvolle traject hartelijk bedanken. Zonder hun toewijding en harde werk hadden we dit niet kunnen bereiken.

Kunnen wij jou op weg helpen?

Is jouw organisatie op weg naar certificering? Of wil je de beveiliging van jouw gegevens versterken? Wij staan klaar om te helpen! Wij delen graag onze ervaring en expertise. Neem gerust contact met ons op.

Op verzoek is het certificaat en de verklaring van toepasselijkheid beschikbaar.

 

Deel dit :
Andere posts
#

Natasja's eerste dagen bij DigiState

27 June 2024
In juni 2024 is Natasja Langenberg ons team komen versterken als junior beheerder. In deze introductie vertelt Natasja over haar eerste werkdagen bij ons en hoe ze haar plek heeft gevonden in ons…
Lees verder
#

Zorg & ICT: samen sterker worden!

16 January 2024
In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Wij geloven dat IT kan de zorg vooruit helpen. Lees hier verder.
Lees verder
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 December 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder