DigiState

  • Security – We zeggen het niet alleen, we doen het ook!

DigiState heeft in 2018 haar focus volledig gelegd op security. En dat zeggen we niet alleen, maar dat doen we ook!

Bij veel IT bedrijven is security iets dat “er bij” komt. Wij vinden bij DigiState dat security altijd op de eerste plaats moet komen.

Wij hosten een aantal kritische webapplicaties, hierin zijn NAW gegevens, betaalgegevens en andere gevoelige gegevens opgeslagen. Daarnaast beheren wij een aantal servers in de zorgsector waar ook weer zeer gevoelige gegevens bij komen kijken. Het kan dus niet zo zijn dat security op de tweede plaats komt maar altijd op de eerste.

Bij veel organisaties wordt dan direct gedacht aan goede firewalls, virusscanners en andere zaken. Natuurlijk zeer belangrijk! Maar evenzo belangrijk zijn de organisatorische factoren. Zo screenen wij al onze (nieuwe) medewerkers grondig, is er een duidelijk security beleid en gelden er binnen het bedrijf heldere procedures om de security van onze gegevens en die van onze klanten te kunnen waarborgen.

Los daarvan zijn wij in 2018 een aantal mooie partnerships aangegaan (waarover later meer) om deze focus op security nog verder uit te bouwen.

Naast alle organisatorische maatregelen zijn natuurlijk ook de technische maatregelen van groot belang. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige oplossingen welke we ook 24/7 monitoren, we patchen alle systemen middels geavanceerde tools waardoor wij (security)fixes en patches zeer snel uit kunnen rollen. Welke oplossingen dit zijn en hoe we die hebben ingericht? Dat mogen we niet vertellen omwille van onze strenge procedures!

Deel dit :
Andere posts
#

Natasja's eerste dagen bij DigiState

27 juni 2024
In juni 2024 is Natasja Langenberg ons team komen versterken als junior beheerder. In deze introductie vertelt Natasja over haar eerste werkdagen bij ons en hoe ze haar plek heeft gevonden in ons…
Lees verder
#

Zorg & ICT: samen sterker worden!

16 januari 2024
In de gezondheidssector is het cruciaal om de veiligheid en vertrouwelijkheid van data te waarborgen. Wij geloven dat IT kan de zorg vooruit helpen. Lees hier verder.
Lees verder
#

Terugblik op 2023: veilige data en groei bij DigiState

15 december 2023
Met veel trots blikken we terug op 2023 en delen we onze doelen voor 2024, zoals geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Wat zijn jouw speerpunten voor 2024?
Lees verder