Server Technieken

DigiState biedt als leverancier van website hosting passende oplossingen aan verschillende typen gebruikers. In de basis gaat het bij alle klanten om 3 centrale elementen:

  • Beschikbaarheid: Wat doet u ervoor om ervoor te zorgen dat mijn website altijd bereikbaar blijft
  • Bereikbaarheid: Hoe zorgt u ervoor dat mijn servers voor mijn klanten bereikbaar zijn
  • Resources: Heb ik nog voldoende ruimte op mijn server

Wij leveren verschillende vormen server techniek en standaarden in combinatie met website hosting:

  • Een bare metal server: Een fysieke server afgestemd op de persoonlijke behoeftes om altijd voldoende resources te hebben waar zelf de besturingssystemen, security faciliteiten en backups worden ingeregeld
  • Een private cloud: Een combinatie van meerdere fysieke servers waarbij meerdere besturingssystemen beheerd kunnen worden. Afhankelijk van de technische behoeftes krijgt server a of server b bijvoorbeeld meer werkgeheugen of schijfruimte toebedeelt.
  • Een publieke cloud: Er wordt gebruik gemaakt van de server infrastructuur van DigiState waarbij wij zorgen voor het beheer van de server maar u beschikt over een maximaal aantal resources.
  • Shared hosting: Vergelijkbaar met onze publieke cloud server maar de website draait samen met een aantal andere klanten op 1 fysieke server. De website moet in het geval van meer gebruikers dan gepland mogelijk verhuizen naar een hosting omgeving met meer resources.

Data Privacy

Omdat data privacy voor ons en voor onze klanten een belangrijk onderwerp is bieden wij klanten de mogelijkheid om strikt nationaal of internationaal te hosten in een van onze datacenters. Deze zogenaamde lokale data is van belang voor sommige partijen die website hosting afnemen omdat zij er juridisch of organisatorisch waarde aan hechten dat hun data binnen specifieke landsgrenzen staat.

Data privacy met diensten van DigiState

Dankzij een geavanceerd 24/7 beheerssysteem is DigiState in staat om alle servers in de gaten te houden en daar in te springen waar nodig. Afhankelijk van de noodzakelijke beschikbaarheid kunnen wij de benodigde website hosting resources spreiden over meerdere datacenters om zware belastingen af te vangen of in geval technische calamiteiten direct om te kunnen schakelen. Wanneer de server niet beschikbaar is of er dreigt een probleem te ontstaan op de fysieke infrastructuur dan ontvangen onze engineers een sms zodat zij direct kunnen schakelen.

Heeft u behoefte aan meer bescherming of ondersteuning dan alleen fysieke veiligheid dan biedt DigiState ook de mogelijkheid om additionele diensten te leveren op het gebied van veiligheid, backups en een snellere gebruikersbeleving. Het idee achter deze verbeterde website hosting heeft er simpelweg mee te maken dat u als ondernemer niet geacht kunt worden om alle kennis in pacht te hebben. Onze engineers helpen medewerkers om er voor te zorgen dat u bedrijf altijd online beschikbaar is en dat klanten altijd worden geholpen met hun Microsoft en Linux uitdagingen.

De centrale infrastructuur van DigiState wordt gehost over meerdere datacenters in Nederland. Deze datacenters staan onderling met elkaar in contact door middel van een eigen redundant glasvezel netwerk. Er is specifiek gekozen voor Nederlandse datacenters in verband met data privacy wetgeving. Wij weten precies wat wij kunnen verwachten wanneer. DigiState gelooft er in dat klanten de mogelijkheid moeten hebben beschermd te worden door Nederlands recht en data privacy.