Publieke cloud – zelf doen of outsourcen?

Wij realiseren ons dat geen enkele cloud oplossing hetzelfde is. Op basis van ons eigen technisch proces werken wij bij voorkeur met Citrix terwijl anderen misschien liever met VMWare of Microsoft werken. Waar het u en onze klanten echter om gaat is bereikbare webhosting.

Uw hostingpakket moet altijd beschikbaar zijn en onderhouden worden door iemand die er verstand van heeft en waar u op een prettige en heldere manier mee kunt communiceren.

In het kader van onze internationale projecten kunnen wij u daarom ook aanbieden om uw publieke cloud te beheren om zo tot de slimste prijs/kwaliteit verhouding te komen. In zo’n geval van een infrastructuur leverancier zorgt DigiState voor de beschikbaarheid van het besturingssysteem en de applicaties die voor u van belang zijn, de andere partner levert dan de benodigde hardware. Op deze manier weet u nog steeds wat u kunt verwachten en kunt u ook op DigiState rekenen in het geval van bijvoorbeeld grensoverschrijdende projecten of projecten waarbij het resource model soms flink wisselt.

Heeft u vragen over de publieke cloud oplossingen van bijvoorbeeld OnApp, Rackspace, Google, Microsoft of in Nederland bijvoorbeeld CloudVPS dan leveren wij de begeleiding die noodzakelijk is om uw projecten op de juiste wijze en binnen de gewenste termijnen op te leveren.

Indien gewenst, helpen wij u niet alleen bij het inrichten en het beheer maar ook bij het inkopen van diensten. Een publieke cloud beheren is nog nooit zo makkelijk geweest.

Wanneer is dit interessant?

Een publieke cloud beheren kan kostentechnisch volledig uit de hand lopen. Aan de andere kant kan een goede business case ook tot een praktische oplossing leiden met een meer permanente beslissing.

Publieke cloud beheren

  • U bent werkzaam voor een reclamebureau in Nederland en u wilt een wereldwijde campagne uitrollen
  • De huidige hosting leverancier houdt uw hardware wel in de lucht maar is niet in staat om uw besturingssysteem in de lucht te houden
  • Om juridische overwegingen is het noodzakelijk uw hosting platform in het buitenland te hosten
  • De combinatie van 3rd party hosting in combinatie met DigiState beheer is financieel interessant

DigiState staat voor eerlijke en beschikbare webhosting diensten en biedt met deze constructie een oplossing die niet veel hosting partijen bieden. Heeft u vragen over deze constructie neem dan contact op met DigiState.