Hoe werkt ons geavanceerde spamfilter precies?

Vanaf onze Digi-Midi shared hosting pakketten krijgen onze klanten ons geavanceerde spamfilter. Maar hoe werkt dit nu precies?

Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Wij gebruiken voor deze anti-spam oplossing de technologie van SpamExperts. Deze software heeft zich inmiddels ruim bewezen als zeer goede software en dat zelfs van Nederlandse bodem! Deze oplossing staat op een Anti-Spamcluster bestaande uit 2 servers. Wanneer wij het domein van onze klanten hierop aansluiten, wordt dit domein toegevoegd aan het cluster en kan de klant hier ook op inloggen (middels een knop in het controlpanel). Zo kunt u als klant exact zien wat er wordt tegengehouden en doorgelaten. Ook bijsturen is mogelijk. Mocht er abusievelijk een bericht geblokkeerd worden, kan dit simpelweg ongedaan worden gemaakt.

Ook kunnen er in dit systeem zogenaamde whitelist en blacklists worden aangemaakt.

Oke, maar hoe werkt het nu precies?

Het is niet zo ingewikkeld hoor!

De simpele uitleg:

 

 

 

 

 

Wanneer iemand u een mail verstuurd (Vanaf de “Verzendende Mailserver” dan komt deze eerst door de Anti-Spam server heen welke beoordeelt of het spam betreft of een gewone mail. Spam wordt direct verwijderd, gewone mail wordt uiteindelijk netjes afgeleverd op de mailserver van DigiState waarna de mail in uw inbox terecht komt.

De iets ingewikkeldere uitleg:

Een domein heeft in de DNS zogenaamde MX records. Deze beschrijven waar een externe mailserver de mail voor het domein op moet afleveren. Voor klanten van DigiState staat hier standaard de MX1 (hoofd mailserver) en de MX2 (Fallback mailserver) ingevuld. Wanneer wij het geavanceerde spamfilter opleveren, worden deze MX records vervangen door de MX records van ons Anti-Spamcluster. Een externe mailserver weet zo dat de mail moet worden afgeleverd op dit cluster. Wanneer een mail door het cluster wordt beoordeeld als “Niet-Spam” zal deze worden doorgestuurd naar de MX records die bekend zijn bij het Ant-Spamcluster. In de meeste gevallen zal die de MX van de DigiState mailservers zijn.

Wanneer klanten ervoor kiezen om de mail elders onder te brengen, bijvoorbeeld bij Google of Office365 is het nog steeds mogelijk om ons geavanceerde spamfilter te gebruiken!

Ook interesse in een geavanceerd spamfilter? Neem gerust contact met ons op!