Vanaf onze Digi-Midi shared hosting pakketten krijgen onze klanten ons geavanceerde spamfilter. Maar hoe werkt dit nu precies?

Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Wij gebruiken voor deze anti-spam oplossing de technologie van SpamExperts. Deze software heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als een zeer goede spam-oplossing en dat zelfs van Nederlandse bodem!

Deze oplossing staat op een Anti-Spamcluster bestaande uit 2 servers. Wanneer wij het domein van onze klanten hierop aansluiten, wordt dit domein toegevoegd aan het cluster en kan de klant hier ook op inloggen (middels een knop in het controlpanel). Zo kunt u als klant exact zien wat er wordt tegengehouden en doorgelaten. Ook bijsturen is mogelijk. Mocht er abusievelijk een bericht geblokkeerd worden, kan dit simpelweg ongedaan worden gemaakt.

Ook kunnen er in dit systeem zogenaamde whitelist en blacklists worden aangemaakt.

Hoe werkt het nu DigiState spamfilter nu precies? Het is niet zo ingewikkeld hoor!

De simpele uitleg

Wanneer iemand u een mail verstuurd (Vanaf de “Verzendende Mailserver” dan komt deze eerst door de Anti-Spam server heen welke beoordeelt of het spam of een gewone mail betreft. Spam wordt direct verwijderd, “gewone” mail wordt uiteindelijk netjes afgeleverd op de mailserver van DigiState waarna de mail in uw inbox terecht komt.

De iets ingewikkeldere uitleg

Een domein heeft in de DNS zogenaamde MX-records. Deze MX-records beschrijven waar een externe mailserver de mail voor het domein op moet afleveren. Voor klanten van DigiState staat hier standaard de MX1 (hoofd mailserver) en de MX2 (Fallback mailserver) ingevuld. Wanneer wij het geavanceerde spamfilter opleveren, worden deze MX records vervangen door de MX records van ons Anti-Spamcluster. Een externe mailserver weet zo dat de mail moet worden afgeleverd op dit cluster. Wanneer een mail door het cluster wordt beoordeeld als “Niet-Spam” zal deze worden doorgestuurd naar de MX-records die bekend zijn bij het Anti-Spamcluster. In de meeste gevallen zullen dit de MX-records van de DigiState mailservers zijn.

Wanneer klanten ervoor kiezen om de mail elders onder te brengen, bijvoorbeeld bij Google of Microsoft 365 is het nog steeds mogelijk om ons geavanceerde spamfilter te gebruiken!

Ook geïnteresseerd in een geavanceerd spamfilter? Neem gerust contact met ons op!