Het belang van backups

Je komt vaak goedkope hosting providers tegen die ogenschijnlijk goed zijn. Maar wat maakt het verschil? Dat zie je pas als je goed gaat kijken naar wat de service inhoudt. Een belangrijk aspect is het hebben van goede backups en dat wordt vaak vergeten. Backups zijn cruciaal en zorgen ervoor dat je snel weer verder kunt in het geval van calamiteiten. Zo kan de website mogelijk niet meer functioneren na een update of je wordt het slachtoffer van een hacker. Op dat moment is het fijn om een recente backup achter de hand te hebben, zodat je snel weer live bent.

Hoe wij onze backups hebben ingericht

Hoe de backups zijn ingericht hangt af van de dienst die wij leveren. Hier vind je een korte opsomming:

Microsoft 365

Bij Microsoft 365 is het in basis niet nodig om een backup te hebben. Die zit namelijk al in de dienst. Microsoft biedt diverse “point-In-Time” restore mogelijkheden.

Het belang van back-ups voor je bedrijfsvoering

Managed VPS

Managed VPS heeft een standaard backup service. Iedere 24 uur krijgt het systeem een backup. Hoe we dit doen hangt af van de optie die je kiest.

  • Standaard: iedere nacht zetten we alle aanwezige databases op een VPS naar een bestand zodat deze niet corrupt kan raken. Vervolgens krijgen alle aanwezige bestanden een backup op de VPS naar ons externe datacenter. Bij calamiteiten kunnen wij snel de machine terugbouwen met de aanwezige bestanden.
  • Optioneel: een backup via het VeeAm Backup platform. Bij deze optie krijgt de volledige server een backup naar ons externe datacenter. Mocht er iets ontzettend mis gaan? Dan hebben wij binnen 15-30 minuten de volledige server hersteld naar een bepaald punt in de tijd en is deze weer bruikbaar. Samen met onze klanten stemmen wij af hoe vaak wij deze backups maken.

Shared Hosting

Ook ons shared hosting platform krijgt iedere 24 uur een volledige backup naar ons externe datacenter. Veel hostingproviders doen dit niet en leggen deze verantwoordelijkheid bij de klant neer. Wij niet! Wij hebben dus altijd een backup van jouw website en e-mail die wij gedurende 30 dagen bewaren.

  • Optioneel: je kunt altijd zelf binnen ons controlpanel nog extra backups instellen. Wil jij bijvoorbeeld elke 12 uur of zelfs elk uur een backup van je website? Geen probleem!

Offsite Backups

Wij vinden het logisch dat alle backups “offsite” worden gemaakt. Dat betekent dat de backups worden opgeslagen in een ander datacentrum dan waar de dienst draait. Dit is niet vanzelfsprekend bij iedere hosting provider. Mocht er dus iets met een datacenter gebeuren, dan hebben wij altijd backups die veilig zijn opgeslagen!

Wil je meer informatie over onze backup diensten? Lees dan hier verder of neem contact met ons op!