Op 25 mei 2018 is het zo ver, dan is de AVG een feit. Als Cloud provider zijn wij hier natuurlijk al langer mee bezig. Wij willen ervoor zorgen dat wij als bedrijf op 25 mei geheel AVG-Compliant zijn.

Veel bedrijven zullen op 25 mei aangeven “er mee bezig te zijn”. Wij staan hier bij DigiState anders in. De wet gaat ergens over, namelijk over de bescherming van persoonsgegevens. Iedere EU burger heeft het recht te weten wat er met zijn of haar gegevens gebeurt. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij ruim op tijd compliant zijn. Niet alleen om te kunnen voldoen aan de wetgeving maar voornamelijk om netjes en bewust om te gaan met de persoonsgegevens van onze klanten en bezoekers.

Als klant van DigiState zult u hier ook iets van gaan merken, namelijk het volgende:

  • Al onze Automatiseringsklanten hebben inmiddels een Verwerkersovereenkomst gekregen aangepast op de specifieke situatie;
  • Al onze managed service klanten ontvangen binnenkort een e-mail waarin gevraagd wordt welke data er wordt opgeslagen op onze servers waarna er een maatwerk verwerkersovereenkomst wordt vormgegeven;
  • Al onze shared hosting- en overige klanten ontvangen binnenkort een e-mail met een geautomatiseerd proces waarin de verwerkers overeenkomst wordt vormgegeven en ondertekend kan worden;
  • Overal waar wij om persoonsgegevens vragen is gecontroleerd of deze gegevens wel echt noodzakelijk zijn. Waar mogelijk is deze data geminimaliseerd.

Tevens zijn onze Algemene Voorwaarden, Privacy Statement en Disclaimer geupdate en AVG-Compliant. Zo beschrijft onze privacy statement exact welke persoonsgegevens wij waarvoor gebruiken. Daarnaast zijn onze administratiesystemen dusdanig aangepast dat gegevens, waarvoor niet langer een grondslag is, kunnen worden verwijderd of geanonimiseerd.

Daarnaast heeft DigiState en zgn. “Register van Verwerkingen Persoonsgegevens”. In dit register houden wij exact bij met wie wij, welke gegevens delen. Zo hebben wij altijd inzichtelijk welke persoonsgegevens waar opgeslagen staan. Ook zal er geen FG (Functionaris Gegevensbescherming) worden aangesteld.

Ook hebben wij met alle leveranciers een verwerkersovereenkomst afgesloten of zijn wij hier momenteel mee bezig.

De AVG, DigiState is er klaar voor! U ook? Of worstelt u nog met het vraagstuk hoe u uw IT omgeving AVG-Compliant kunt laten worden? Kom eens met DigiState in gesprek, wij helpen u graag!